Tantárgy kódja
FDB2215
Tantárgy neve
Vendéglátás és szálláshelyi alapismeretek II.
Tantárgy angol neve
Hospitality and accomodation elements I
Kredit
3
Félévi követelmény
Gyakorlati jegy
Heti óraszám
0 + 3
Elmélet
+ Gyakorlat
Ajánlott félév
6
Cél
Vendéglátás és szálláshelyi alapismeretek.
Tartalom
1. A vendéglátóipar alapismeretei
2. Ételismeret
3. Italismeret
4. Felszolgálási módozatok
5. Szálláshelyi alapismeretek
6. A szállodaipar jellegzetességei
7. A vendégfogadás, ellátás a szállodákban
8. A Front Office és a Housekeeping
9. Számítástechnika alkalmazása a szállodai üzem üzemeltetésében
10. A szállodai munkafolyamatok a számítógépes rendszerben
11. A kereskedelmi szálláshelyek egyéb fajtái
12. A kereskedelmi szálláshelyek vendégfogadása
13. A szálláshely gazdasági környezete
14. A szálláshely kialakításának feltételei
15. Pénzgazdálkodás, működtetés
Tantárgyfelelős intézet kódja
FTI
Tantárgyfelelős oktató
Dr. Komáromi István
Ekvivalencia
ID2724